Yatak Odası Nasıl Boyanır: Yatak odaları diğer odalardan ziyade en kişisel alanlardır. Kendinizi yatak odanızda huzurlu, dingin ve güvende hissetmeniz çok önemlidir. Yatak odası dekorasyonunuzu yaparken seçeceğiniz renklerin ve bunların kullanımları önemlidir. Bu nedenle yatak odanıza dekorasyon yaparken pastel renkleri kullanılmanız tavsiye edilir. Yatak odanızda ferah hissetmek isterseniz beyaz, krem, bej ve mavi gibi renkleri kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Duvarlarınız nasıl bir malzeme kullanarak yapılmış olursa olsun, boyama öncesi mutlaka kuru ve tamamen arınmış olmalıdır. Sıvası yeni yapılmış duvarlar boyaması en kolay yüzeylerdendir. Boya yapmadan önce yapmanız gereken tek şey sızdırmazlığı ve boya israfını önlemek için duvara bir kat astar uygulamaktır. Eğer odanızın duvarları eskiyse öncelikle duvar yüzeyindeki çatlakları doldurmanız gerekecektir. Var olan çatlakları sabunlu su ile temizleyin ve çatlaklara dolgu maddesi uygulayın. Duvar ile dolgu maddesi bütünleşince kurumaya bırakabilirsiniz. Daha sonra zımpara yardımıyla duvarı pürüzsüz hale getirin. Bu işlem bittikten sonra duvarlarınızı komple zımparalayın ve sabunlu su ile temizleyin.
Duvar temizliği için şeker sabunu kullanmanız tavsiye edilir. Duvarlarınızda duvar kağıdı varsa duvar kağıdı üzerine boya uygulamanız tavsiye edilmez. Duvar kağıtlarını çıkararak işe başlamanız gerekmektedir. Duvar kağıdını çıkarmak için ise sıcak su ve süngere ihtiyacınız olacaktır. Bu işlemi bölge bölge yapmanız önerilir. Tek seferde birkaç metre ıslatarak bekletin. Daha sonra duvar kağıtlarını duvardan sıyırmaya başlayabilirsiniz. Tüm işlemleri tamamladıktan sonra, yüzeyde duvar kağıdı kalmış olmamasına özen göstermelisiniz. Eğer duvar kağıdı parçaları kaldıysa zımpara yardımıyla kalan parçalardan kurtulabilirsiniz. Duvarlarınızdan duvar kağıdını tamamen arındırdığınıza emin olduktan sonra şeker sabunu ile temizleyip, kurumaya bırakabilirsiniz.
Öncelikle boyanın kuruma süresini kısaltmak için odanızdaki pencereleri açın. Odanızdan çıkarabildiğiniz tüm eşyaları çıkartın. Çıkaramadığınız eşyalarınızı ise korumak için yapı marketlerde veya nalburlarda kolaylıkla bulabileceğiniz koruyucu naylonlar ile örtün. Yerlere de koruyucu naylon serme işlemini uygulayın. Ardından duvarlardaki tüm prizlere ve süpürgeliklere maskeleme bandı yapıştırın.
Avizelerinizi çıkartın veya maskeleme bandı uygulayarak korumaya alın. Tavan kenarlarını fırça ile kesin. Kesme işlemi dar alanları boyamak için boya fırçasıyla çalışmak demektir. Basit gibi görünse de boyama işleminiz tamamen bittiğinde güzel bir sonuç almak için kesme işlemini yaparken hassasiyet göstermeniz gerekmektedir. Kesme işlemi bittiyse duvarlarınızı boyamaya başlayabilirsiniz. Rulo yardımı ile duvarlarınızı boyayın. Boya yaparken yukarıdan aşağıya M harfi çizmeniz daha kaliteli sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Kötü sonuçlar almamak için boya yaparken yüzeyde damlacık bırakmamaya özen gösterin. Kurumaya bırakın ve ardından aynı özenle ikinci kat boyama işlemini gerçekleştirin. Yapmış olduğunuz ikinci kat boya işlemi de kuruduktan sonra tüm maskeleme bantlarını çıkarın, sermiş olduğunuz koruyucu naylonları kaldırın ve yepyeni yatak odanızla tanışın!
Yatak Odası Nasıl Boyanır ?
Yorum Yaz