Balkon Nasıl Boyanır: Balkonunuzu daha kullanışlı, ferah bir alana çevirmek için ve dekorasyon açısından çok yüksek bütçeler kullanmadan ekonomik şekilde balkonunuzu yenilemek için işe balkonunuzu boyayarak başlayabilirsiniz.
Öncelikle balkonunuzda kullanacağınız rengi belirlemekle işe koyulabilirsiniz. Bunu yaparken eğer bir sitede yaşıyorsanız öncelikle site yönetiminden izin almanız gerektiğini de hatırlatmak isteriz. Aksi halde seçtiğiniz rengin apartman yönetimince kabul edilmemesi halinde balkonunuzu yeniden eski renge çevirmeniz gerekecektir.
Rengi seçtikten sonra sıra geldi boyama işlemine.
Malzemelerimizi edindikten sonra boyama işlemine başlayabilirsiniz.
Öncelikle boya yapacağınız mekânı boşaltmakla işe başlamalısınız. Daha sonra yer zeminin zarar görmemesi için zemini koruyucu naylon bir örtü ile örtebilirsiniz. Ek olarak varsa pencere pervazları, kapı kenarları gibi boyanın bulaşmasını istemediğiniz yerlere maskeleme bandı uygulayabilirsiniz.
Eğer duvarlarınızda bir boya kabarması, çatlak yerler mevcut ise bir ıspatula yardımıyla bu kısımları kazınması ve dış mekanlar için özel dolgu malzemeleri ile bu kısımların doldurulması, kurumasının ardından zımpara ile düz bir zemin haline getirilmesi önemli olacaktır. Dış balkonlarda alçı gibi dolgu maddeler önerilmemektedir.
Rahat çalışabilmenin adına boyanın boş bir kovaya dökülmesi ve eğer su bazlı bir boya ise bir miktar sulandırılması uygun olacaktır. Boyanın kapatıcı olması, silinebilir olması da tercih edilebilirlik açısından önemlidir.
Boyama işlemine tavan ile başlayabilirsiniz. Tavanda kabarmış boyalar varsa bu yerleri ıspatula ile kazımanız ve tozunu aldıktan sonra dış mekân için uygun dolgu malzemesi ile doldurarak kuruduktan sonra pürüzsüz hale getirmeniz gerekir. Rulo fırça ve kestirme fırçayı nemli bir hale getirdikten sonra boyaya başlayabilirsiniz. İki kat tavan boyası uyguladıktan sonra duvar boyasına geçebilirsiniz.
Sıra geldi duvarları boyamaya. Bunun için bir rulo fırçaya ve dar alanları boyamak için de bir kestirme fırçasına ihtiyacınız olacaktır. Köşe ve kenarları boyamak için kestirme fırçası kullanmanız gerekecektir.
Profesyonel kişiler tarafından boyama yaparken her zaman yukarıdan aşağıya doğru boya yapılması önerilmektedir. Ayrıca duvarlarınızın astara ihtiyacı varsa öncelikle astarlama işlemini yapmanız ve astar iyice kuruduktan sonra boyama işlemine geçmeniz uygun olacaktır.
Balkon için dış cephe astarı kullanmanız gerekecektir. Astarın kuruması için en az altı saat geçmesi gerektiği unutulmamalı boya işlemine sonrasında geçilmelidir.
Duvarlarınızın istediğiniz gibi olabilmesi için iki ya da üç kat boyama işlemi yeterli olacaktır. Uygulama arasında boyanın iki ile altı saat arasında kuruma süresine ihtiyaç olduğu unutulmamalıdır.
Boya uygulaması sonrasında kullandığımız kesme fırça ve rulo fırçayı su ile temizleyerek sonraki kullanımlara hazır duruma getirebilirsiniz. Su ile temizlemediğiniz taktirde boya fırçaların üzerine yapışacak ve fırçalar kullanılmaz duruma gelecektir.
Balkon Nasıl Boyanır?
Yorum Yaz