10 Yaratıcı El Sanatları Odası Düzenleme Fikri: El işi ve bu tarz organizasyonlarınızı gerçekleştirdiğiniz oda, hayatınızın önemli yapı taşlarından birisidir. Çünkü düzensiz bir şekilde bırakılan malzemeler ve standart olmayan çalışma alanları, moralinizi bozarak; sizi ilham verici hayal gücünüzden mahrum bırakacaktır. Ve bir çok zanaatkar için de, düzenli bir alana sahip olmaması ciddi sorunlar doğurabilir.
Burada yayımlayacağımız oda düzenlemele fikirleri; malzemelerin nasıl düzenlendiğini, oda tasarımınlarının nasıl olduğunu ve pek çok konuda size ilham kaynağı olacak niteliklerdedir.
El işi odaları, evinizin diğer dekorlarıyla da uyum içerisinde olmalıdır. Evinizde daha doğal, rustik bir hava varsa; malzemelerinizi el işi odanızın içindeki hasır sepetlerinde saklayarak, üzerini yazı ile etiketlendirebilirsiniz.
Pegboard’lar, yani delikli suntalar; malzemelerinizi düzenli tutmanız için geleneksel ve iyi bir yoldur. Pegboard’unuzu garajda veya atölyenizde görünürden farklı ve oda içindeki uyumu sağlaması açısından lütfen boyayınız. Ve boya rengi olarak canlı renkler tercih etmeniz, psikolojik olarak işinize daha iyi odaklanmanıza olanak verecektir. Bu panoyu aslında eğlenceli ve farklı renklere bürüyerek; örneğin aletlerin çeşidine göre renkler, daha sıra dışı ve mükemmel kılabilirsiniz.
Evinizdeki odalar sınırlıysa, tüm el işi malzemelerinizi tek bir dolap altında birleştirebilirsiniz. Bazı küçük zanaat odası tasarımlarında, gömme bir masa veya dolabın içini, çalışma alanına çevirebilirsiniz.
Dışarı çıkıp, pahalı zanaat malzemeleri depolama çözümleri almadan önce, evinizde satın almalar gerçekleştirmeden, nasıl düzenlemeler yapabileceğinizi düşünün. Evinizde eskiyen veya hiç kullanılmayan mobilyaları kullanmayı deneyin. Artık kullanmadığınız bir giriş duvarı veya tamir duvarınız varsa, oradaki kancalara makaslar veya benzeri ev aletleri asabilirsiniz. Ayrıca diğer bölmelerinize de eşyalarınızı koyabilirsiniz.
Bir zanaat odasını yeniden düzenlerken, gereçleri koyacak alanı tamamen boşaltmayı düşünün, ardından hem depolama hem de işlevsellik açısından sorun yaratmayacak bir yer bulun. Bulduğunuz yerde açık ve kapalı rafları ayırabileceğiniz bir ortam olması elzemdir. Unutmayın ki; el işi malzemeleriniz için ciddi bir alana ihtiyacınız olacak.
Dikkate alınması gereken bir ipucu, her türlü malzemeyi kapta tutmaktır. Örneğin kalem ve renkli kalemleri, ortalık yerde tutmak yerine, vazolarda barındırın. Ancak kalemleri kullandığınızda, vazonun oynamamasına dikkat edin. Düzenli ve güzel gözükmesi, size psikolojik olarak pozitif katkıda bulunacaktır.
Takı ve mücevher tarzı el işleri ile uğraşıyorsanız, böyle bir tutucu ile malzemelerinizi saklayabilirsiniz. Çalışma sırasında da, size kattığı düzen ile vazgeçilmezlerinizden birisi oluyor. Ahşap ustalığınıza güveniyorsanız; kendiniz üretmeniz de mümkün. Aksi takdirde, satın almak için yapı marketleri veya kırtasiyelere gitmek zorunda kalabilirsiniz.
Kayar kapı, gizli katlanabilir alan veya sallanan kapı bölmesi; dar alanlardan ustaca yararlanma formulüdür. Eğer renklendirme çalışmaları için boya da kullanıyorsanız; sizin için harikulade bir seçenek olacaktır. Boya veya şişe yerine, farklı gereçlerinizi de barındırabilirsiniz. Tabii bölmeleri büyüterek veya küçülterek. Böyle bir kapı için mobilyacıdan veya marangozdan destek almanız gerekebilir..
El işi veya resimle uğraşan zanaatkarların, genellikle sanat eserlerini sergilemek için bir alan planlamayı unuttukları sıklıkla görülmektedir. İster sizin, isterse çocuklarınızın çalışması olsun, sanat eserleriniz ve bitirilmiş projeleriniz için lütfen duvarda bir alan belirleyin. Bu tarz sunta veya laminant parçaları duvara monteleyerek, sonuç elde edebilirsiniz. Aparatları, suntaya veya laminanta takılacak vida envanterini, yapı marketlerinde bulabilirsiniz.
Bu zanaat organizasyonu fikirlerini çoğaltmak için ucuz metal kutular satın alın ve onları ahşap bir suntaya yapıştırın. Kenarlı kapları hafifçe yukarı doğru eğin, böyleyece malzemelerinizi düşme tehlikesine karşı korumuş olursunuz.
10 Yaratıcı El Sanatları Odası Düzenleme Fikri
Yorum Yaz